Ingredients per quatre persones:
300
grams de pasta (en aquest cas he utilitzat
“Pappardelle”)
150
grams de Gorgonzola
250
grams de xampinyons
1
porro
1
gra d’all
50
grams de mantega
½
got de llet
250
mil·lilitres de nata per cuinar
1
copa de brandi
2
cullerades de postres de sucre
1/2
llimona ( el suc)
Julivert
Sal
Pebre
Oli
Elaboració:
Traiem
la part dura del porro i el picolem ben petit.
Netegem
els xampinyons amb un drap humit i piquem l’all i el julivert.
Tallem
el formatge a daus petits.
Posem
una olla al foc amb aigua abundant amb
una mica de sal i un rajolí d’oli.
Quan
arrenqui el bull hi posem la pasta i la deixarem coure fins que estigui “al
dente”, colem i reservem.
En
un cassó posem la mantega i el porro i ho deixem fer a foc lent fins que sigui
transparent, afegim els xampinyons tallats menuts, el suc de la mitja llimona,
una mica de sal i un polsim de pebre i ho deixem fer, remenant sovint, uns sis
minuts. Afegim el brandi, el sucre, l’all i el julivert i deixem evaporar
l’alcohol uns cinc minuts.
Afegim
el formatge i la llet i remenem fins que el formatge s’hagi fos. Aboquem la
nata i deixem espessir fins a obtenir una salsa lligada, però no massa espessa
i si cal corregim de sal i pebre.
Es
pot servir de dues maneres:
Senzillament
barrejar la salsa amb la pasta i posar-hi julivert picat.
O
bé, barrejar la pasta amb la salsa, posar-ho en una safata de forn i
empolsar-ho amb formatge ratllat i gratinar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada