dijous, 4 de juny del 2015

Pasta al Gorgonzola




Ingredients per quatre persones:

300 grams de pasta (en aquest cas he utilitzat  “Pappardelle”)
150 grams de Gorgonzola
250 grams de xampinyons
1 porro
1 gra d’all
50 grams de mantega
½ got de llet
250 mil·lilitres de nata per cuinar
1 copa de brandi
2 cullerades de postres de sucre
1/2 llimona ( el suc)
Julivert
Sal
Pebre
Oli

Elaboració:

Traiem la part dura del porro i el picolem ben petit.
Netegem els xampinyons amb un drap humit i piquem l’all i el julivert.
Tallem el formatge a daus petits.
Posem una  olla al foc amb aigua abundant amb una mica de sal i un rajolí d’oli.
Quan arrenqui el bull hi posem la pasta i la deixarem coure fins que estigui “al dente”, colem i reservem.
En un cassó posem la mantega i el porro i ho deixem fer a foc lent fins que sigui transparent, afegim els xampinyons tallats menuts, el suc de la mitja llimona, una mica de sal i un polsim de pebre i ho deixem fer, remenant sovint, uns sis minuts. Afegim el brandi, el sucre, l’all i el julivert i deixem evaporar l’alcohol uns cinc minuts.
Afegim el formatge i la llet i remenem fins que el formatge s’hagi fos. Aboquem la nata i deixem espessir fins a obtenir una salsa lligada, però no massa espessa i si cal corregim de sal i pebre.
Es pot servir de dues maneres:
Senzillament barrejar la salsa amb la pasta i posar-hi julivert picat.

O bé, barrejar la pasta amb la salsa, posar-ho en una safata de forn i empolsar-ho amb formatge ratllat i gratinar.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada