Ingredients
per a quatre persones:
20
espàrrecs blancs
2,5
litres d’aigua mineral
2
cullerades de sucre
1
llima o llimona
Sal
Per
a la salsa:
¼
de litre de maionesa
1
ou dur
1
cullerada de ceba
1
cullerada de tàperes
4
cogombres petits en vinagre
1
cullerada de postres de mostassa a l’antiga
Julivert
Elaboració:
Amb
un pelador retirem la capa superficial dura dels espàrrecs i els posem en aigua
freda dins d’un bol.
En
una cassola prou ampla i fonda posem l’aigua mineral, les dues cullerades de
sucre, el suc de la mica, la sal i ho posem al foc i quan arrenqui el bull introduïm
els espàrrecs i ho deixem coure uns trenta minuts a foc mig. Comprovem si estan
tous.
Els
retirem de l’aigua i els posem en una reixa o colador gran a fi de que perdin
el màxim d’aigua. Quan estiguin freds, reservem a la nevera.
La
salsa:
Muntem
una maionesa en un got batedor amb un ou sencer, un raig de llima, una mica de
sal i 250 mil·lilitres d’oli procurant que quedi ben espessa.
La
col·loquem en un bol i afegim la mostassa, remenem bé i a continuació afegim la
ceba trinxada ben fina, les tàperes senceres, els cogombres tallats menuts i l’ou
dur ratllat, espolsem amb julivert picat i amb una cullera ho remenem bé.
Per
acompanyar podem fer uns ous durs i una amanida al vostre gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada