dimecres, 10 de juny del 2015

Espàrrecs frescos amb salsa tàrtara




Ingredients per a quatre persones:

20 espàrrecs blancs
2,5 litres d’aigua mineral
2 cullerades de sucre
1 llima o llimona
Sal

Per a la salsa:
¼ de litre de maionesa
1 ou dur
1 cullerada de ceba
1 cullerada de tàperes
4 cogombres petits en vinagre
1 cullerada de postres de mostassa a l’antiga
Julivert

Elaboració:

Amb un pelador retirem la capa superficial dura dels espàrrecs i els posem en aigua freda dins d’un bol.
En una cassola prou ampla i fonda posem l’aigua mineral, les dues cullerades de sucre, el suc de la mica, la sal i ho posem al foc i quan arrenqui el bull introduïm els espàrrecs i ho deixem coure uns trenta minuts a foc mig. Comprovem si estan tous.
Els retirem de l’aigua i els posem en una reixa o colador gran a fi de que perdin el màxim d’aigua. Quan estiguin freds, reservem a la nevera.
La salsa:

Muntem una maionesa en un got batedor amb un ou sencer, un raig de llima, una mica de sal i 250 mil·lilitres d’oli procurant que quedi ben espessa.
La col·loquem en un bol i afegim la mostassa, remenem bé i a continuació afegim la ceba trinxada ben fina, les tàperes senceres, els cogombres tallats menuts i l’ou dur ratllat, espolsem amb julivert picat i amb una cullera ho remenem bé.

Per acompanyar podem fer uns ous durs i una amanida al vostre gust.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada