Ingredients
per a quatre persones:
300 grams de fideus “perla”
300 grams de gamba petita
2 tomàquets de pera madurs
4 grans d’all
1 pastanaga
1 pastanaga
1 ceba mitjana
1 pebrot verd italià
1 copa de brandi
1 dau de mantega
2 litres d’aigua mineral
Julivert
Safrà
Oli
Sal
Pebre
Elaboració:
Separem el cap de les gambes i
les posem al fons d’una olla antiadherent i les cues les reservem a la nevera
amb una mica de sal.
Posem un raig d’oli a l’olla i
la posem al foc.
Quan els caps siguin rossos
afegim la pastanaga a daus, remenem i ho deixem fer sis minuts..
En un vas batedor hi posem el
tomàquet a trossos, la ceba a daus, l’all trinxat, el julivert picat i el
brandi. Aconseguirem un puré que el posarem a l’olla.. Ho deixem coure a foc
mig.
Posem aigua a escalfar.
Quan bulli n’agafem ½ litre que
posarem a l’olla i ho triturem amb el
braç batedor. Afegim la resta d’aigua i fem bullir uns trenta minuts, colem i
reservem
Posem una paella al foc sense
oli amb els fideus, els anem remenant perquè no es cremin fins que siguin
daurats i reservem.
En una cassola posem un rajoli
d’oli i quan sigui ben calent saltegem les gambes mig minut per banda i
reservem.
En la cassola i amb l’oli que
ha quedat sofregim el pebrot tallat a daus ben petits uns dos minuts, afegim un
all picat , el julivert i el safrà, ho deixem fer un minut més. Posem el brou i
els fideus.
Deixem bullir a foc mitjà i, si cal, anem afegim brou a mesura que la
pasta ho demani. Quan estigui pràcticament acabat afegim el dau de mantega,
remenem bé i decorem amb unes quantes cues de gamba i servim..
Si sobra brou el podem congelar
per fer altres plats.
Podem servir acompanyat
d’allioli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada