Ingredients
per a quatre persones:
300
grams d’arròs bomba
4
escamarlans
4
gambes
1
calamar
1
grapat de cloïsses
1
grapat de musclos
1
ceba
1/3
de pebrot vermell
1/3
pebrot verd
4
cullerades de tomàquet triturat
1
all
150
grams de pèsols frescos
1
cullera de cafè de pebre vermell
Uns
brins de safrà
Oli
Sal
Pebre
Julivert
Elaboració:
Ratllem
la ceba, tallem els pebrots a bocins petits, pequem l’all i el julivert i
reservem.
Netegem
els calamars , el tallem a rodanxes i reservem.
Posem
aigua en un cassó amb un polsim de sal i els pèsols. Deixem coure deu minuts i
reservem.
Salpebrem
els escamarlans i les gambes; En una cassola amb l’oli ben calent els fregim,
minut per banda i reservem.
Obrim
els musclos al vapor i reservem.
En
el mateix oli de fregir el marisc comencem el sofregit, posant primer la ceba a
foc suau fins que sigui rossa, afegim el tomàquet i l’all i continuem la cocció
fins que queda ben concentrat.
Incorporem
el calamar i el safrà i ho deixem fer uns set minuts. Afegim els pebrots i
l’aigua d’obrir els musclos. Ho deixem coure uns deu minuts.
Afegim
l’arròs i ho remenem tot durant un parell de minuts.
Incorporem
l’aigua calenta i les cloïsses i ho deixem coure a foc moderat. Si cal
afegir-hi aigua.
Quan
faltin tres o quatre minuts per acabar corregim de sal i pebre, posem els
pèsols, el marisc i el julivert picat.
Parem
el foc, tapem i deixem reposar uns cinc minuts.
Aviam! Jo vull una recepta original i boníssima però que no porti ni làctics, ni porc ni blat ni tomata ni pebrot!
ResponEliminaÉs possible, xef?
Laia Rastreator
Ostres! M'ho poses molt difícil... Però, diuen, que no hi ha res impossible. Ho intentaré. Gràcies per seguir-me
Elimina