dijous, 5 de març del 2015

Arròs mariner



Ingredients per a quatre persones:

300 grams d’arròs bomba
4 escamarlans
4 gambes
1 calamar
1 grapat de cloïsses
1 grapat de musclos
1 ceba
1/3 de pebrot vermell
1/3 pebrot verd
4 cullerades de tomàquet triturat
1 all
150 grams de pèsols frescos
1 cullera de cafè de pebre vermell
Uns brins de safrà
Oli
Sal
Pebre
Julivert

Elaboració:

Ratllem la ceba, tallem els pebrots a bocins petits, pequem l’all i el julivert i reservem.
Netegem els calamars , el tallem a rodanxes i reservem.
Posem aigua en un cassó amb un polsim de sal i els pèsols. Deixem coure deu minuts i reservem.
Salpebrem els escamarlans i les gambes; En una cassola amb l’oli ben calent els fregim, minut per banda i reservem.
Obrim els musclos al vapor i reservem.
En el mateix oli de fregir el marisc comencem el sofregit, posant primer la ceba a foc suau fins que sigui rossa, afegim el tomàquet i l’all i continuem la cocció fins que queda ben concentrat.
Incorporem el calamar i el safrà i ho deixem fer uns set minuts. Afegim els pebrots i l’aigua d’obrir els musclos. Ho deixem coure uns deu minuts.
Afegim l’arròs i ho remenem tot durant un parell de minuts.
Incorporem l’aigua calenta i les cloïsses i ho deixem coure a foc moderat. Si cal afegir-hi aigua.
Quan faltin tres o quatre minuts per acabar corregim de sal i pebre, posem els pèsols, el marisc i el julivert picat.

Parem el foc, tapem i deixem reposar uns cinc minuts.






















2 comentaris:

  1. Aviam! Jo vull una recepta original i boníssima però que no porti ni làctics, ni porc ni blat ni tomata ni pebrot!
    És possible, xef?
    Laia Rastreator

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres! M'ho poses molt difícil... Però, diuen, que no hi ha res impossible. Ho intentaré. Gràcies per seguir-me

      Elimina