dimarts, 17 de març del 2015

Crema catalana



Ingredients per a quatre persones:

½ litre de llet sencera
4 rovells d’ou
150 grams de sucre
20 grams de “Maizena”
1 branca de canyella
Pell d’una llimona

Elaboració:

En un got amb llet dissolem la Maizena. Reservem.
En un cassó posem la resta de la llet, la pell de llimona i la branca de canyella. Ho portem a ebullició i ho deixem coure uns cinc minuts a foc suau. Parem el foc i deixem infusionar fins que la llet estigui tèbia.
En un bol posem el sucre, els rovells i la llet amb la Maizena, barregem tot bé fins que quedi ben fi.
Introduïm la llet colada al bol, ho remenem i ho tornem a posar al foc sense para de remenar amb el batedor de varetes. Quan fa la intenció de bullir ho retirem del foc però continuem remenant uns tres minuts més.
Ho posem en una safata o en terrines individuals i ho deixem refredar.

Abans de portar a taula escampem una mica de sucre per sobre i ho cremem.


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada