dijous, 19 de març del 2015

Flam de verdures



Ingredients per a quatre persones:

Pel flam:
½ litre de llet evaporada
5 ous sencers
1 pastanaga
1 porro
200 grams de patata
100 grams de mongeta tendra
100 grams de pèsols
5 xampinyons
150 grams de cues de llagostí
2 ramets de coliflor
50 grams de mantega
1 cullerada de “Maizena”
1 rajoli d’oli
Sal
Pebre
Nou moscada
Julivert

Per la salsa:
200 mil·lilitres de crema de llet
65 grams de formatge “Gorgonzola”
35 grams de mantega
1 copa petita de brandi
1 cullerada de sucre
1 polsim de pebre negre
Elaboració:

Tallem les verdures en trossos regulars i les posem a coure per separat en aigua i una mica de sal, deixant-les “al dente”, colem i les reservem, sobre un paper de cuina per tal que perdin l’excés d’aigua.
En una paella posem a coure el porro picat amb la mantega i un rajoli d’oli, quan sigui transparent afegim els xampinyons i les cues de llagostí tallades petites, salpebrem i continuem la cocció cinc minuts més.
Afegim a la mateixa paella totes les verdures que teniem reservades, remenem amb cura perquè no es desfacin.
En un bol batem els ous juntament amb la llet i la “Maizena”, salpebrem lleugerament i afegim un polsim de nou moscada i el julivert picat.
Aboquem a la barreja el contingut de la paella, remenem i ho posem tot en un motlle a poder ser de silicona per tal de poder-lo desemmotllar amb facilitat.
Posem a coure al forn preescalfat a 150 graus durant uns quaranta-cinc minuts.
Comprovem el punt de cocció.

La salsa:

Posem un cassó a foc baix amb la llet i la mantega, i un cop aquesta s’hagi fos afegim el formatge tallat a daus, la copa de brandi, un polsim de pebre i una cullerada sopera de sucre.
Deixem que arrenqui el bull sense parar de remenar i deixant-lo reduir al vostre gust.

Es pot servir en una salsera o per sobre el flam.


















 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada