Ingredients
per a quatre persones:
Pel
flam:
½
litre de llet evaporada
5
ous sencers
1 pastanaga
1
porro
200
grams de patata
100
grams de mongeta tendra
100
grams de pèsols
5
xampinyons
150
grams de cues de llagostí
2
ramets de coliflor
50
grams de mantega
1
cullerada de “Maizena”
1
rajoli d’oli
Sal
Pebre
Nou
moscada
Julivert
Per
la salsa:
200
mil·lilitres de crema de llet
65
grams de formatge “Gorgonzola”
35
grams de mantega
1
copa petita de brandi
1
cullerada de sucre
1
polsim de pebre negre
Elaboració:
Tallem
les verdures en trossos regulars i les posem a coure per separat en aigua i una
mica de sal, deixant-les “al dente”, colem i les reservem, sobre un paper de
cuina per tal que perdin l’excés d’aigua.
En
una paella posem a coure el porro picat amb la mantega i un rajoli d’oli, quan
sigui transparent afegim els xampinyons i les cues de llagostí tallades
petites, salpebrem i continuem la cocció cinc minuts més.
Afegim
a la mateixa paella totes les verdures que teniem reservades, remenem amb cura
perquè no es desfacin.
En
un bol batem els ous juntament amb la llet i la “Maizena”, salpebrem
lleugerament i afegim un polsim de nou moscada i el julivert picat.
Aboquem
a la barreja el contingut de la paella, remenem i ho posem tot en un motlle a
poder ser de silicona per tal de poder-lo desemmotllar amb facilitat.
Posem
a coure al forn preescalfat a 150 graus durant uns quaranta-cinc minuts.
Comprovem
el punt de cocció.
La
salsa:
Posem
un cassó a foc baix amb la llet i la mantega, i un cop aquesta s’hagi fos
afegim el formatge tallat a daus, la copa de brandi, un polsim de pebre i una
cullerada sopera de sucre.
Deixem
que arrenqui el bull sense parar de remenar i deixant-lo reduir al vostre gust.
Es
pot servir en una salsera o per sobre el flam.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada