dimecres, 10 de setembre del 2014

Crema de ceba




Ingredients:

1500 grams de cebes
2 grans d’all
2 ous
Crema de llet
Farigola
Pebre
Pernil (opcional)
Pa
Oli
Pebre vermell picant

Elaboració:
Tallem la ceba a juliana grossa i els alls a làmines
Ho posem en una olla amb aigua suficient per cobrir-ho tot.
Salem lleugerament,  posem un raig d’oli i un polsim de farigola i ho deixem bullir a foc mig durant aproximadament una hora i quinze minuts.
Traiem del foc, retirem una mica de brou de la cocció i el reservem per si ens fes falta.
Triturem bé amb el braç batedor, afegim els dos rovells d’ou i quatre cullerades de crema de llet; ho remenem fins que quedi ben fi i corregim de sal i pebre.
Podem acompanyar amb uns flocs de pernil ibèric lleugerament saltejat i uns quadradets de pa fregit.

Ho podem decorar amb un polsim de pebre vermell.






















2 comentaris: