dijous, 4 de setembre del 2014

Conill amb bolets









Ingredients per a quatre persones:

1.200 grams de conill
1 porro
1 ceba
350 grams de bolets frescos
2 cullerades de tomàquet triturat
1 copa de brandi
1 copa de vi ranci
1 carbassó
1 pebrot verd
2 pastanagues
100 grams de pèsols congelats

Per la picada:

16 ametlles
1 cullerada de pinyons
1 gra d’all
1 grapat de fulles de julivert
1 llesca de pa fregit

Elaboració:

Netegem bé el conill sota l’aixeta, l’eixuguem amb paper de cuina, el tallem a trossos  i salpebrem. Enfarinem lleugerament i ho posem a enrossir en una cassola amb oli.. Quan sigui daurat el traiem i reservem.
Retirem l’excés d’oli i posem a sofregir el porro i la ceba trinxat menut. Quan comenci a agafar color afegim la pastanaga a rodelles, el pebrot  i el carbassó picolat, el tomàquet triturat i ho deixem fer durant 10 o 15 minuts. Afegim el brandi i el vi ranci deixant que s’evapori l’alcohol.
Incorporem els bolets nets i tallats a trossets, sofregim uns quinze minuts.
Posem un pot amb aigua al foc i ho portem a ebullició.
Afegim el conill a la cassola i cobrim amb l’aigua calenta, ho deixem coure uns cinquanta minuts, fins que el conill sigui ben tou.
Fem una picada ben fina i la diluïm amb una mica d’aigua i quan faltin deu minuts per acabar l’aboquem al guisat.

Aquest tipus de plat acostumen a ser millors el dia següent perquè s’equilibren els sabors.


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada