dilluns, 28 de juliol del 2014

Pastís de patata i samfaina




Ingredients per a sis persones:

2 quilos de patates
4 tomàquets madurs
1 carbassó
1 albergínia
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
2 cebes tendres
2 grans d’all
50 grams de mantega
1 ou sencer i un rovell
Formatge ratllat
Oli
Sal
Pebre
Nou moscada
1 fulla de llorer.

Elaboració:

Pelem les patates i les trossegem; Les posem a coure amb aigua abundant i una mica de sal.
Tallem les cebes, els pebrots a daus d’un centímetre aproximadament.
Trinxem l’all.
Tallem els tomàquets a trossos i els posem al vas batedor; Triturem i reservem.
Tallem a daus el carbassó i l’albergínia; salem i reservem.
En una cassola amb una mica d’oli posem a coure la ceba i l’all a foc lent; quan comenci a agafar color hi afegim els pebrots i deixem coure uns vuit minuts; Hi posem el tomàquet triturat i ho deixem fer un deu minuts més, aleshores incorporem el carbassó i l’albergínia i ho deixem coure uns quinze minuts més ( si cal afegir aigua). Corregir de sal i pebre.
Colem les patates i afegim 50 grams de mantega, un ou sencer i un rovell i xafar-ho fins que quedi ben fi ( si cal afegir una mica de llet).

En una safata per anar al forn hi posem una capa de puré de patates, a sobre una de samfaina i per acabar una altra de patata. Per sobre hi posem el formatge ratllat i ho enfornem (prèviament escalfat) a uns 200 graus amb gratinador.























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada