Ingredients
per a quatre persones:
8
rodanxes de rap
12
cloïsses
12
musclos de roca
8
gambes
Les
potes i aletes de 2 calamars
3
tomàquets madurs
9
alls
1
ceba
1
porro
2
patates
1/2
pebrot verd
50
grams d’ametlles torrades
20
grams d’avellanes
1
cullerada de pinyons
1
copa de brandi
1
vas de vi blanc sec
1
ampolla individual de vermut blanc
1
cullera petita de pebre vermell
Uns
brins de safrà
Pebre
negre
Sal
Oli
d’oliva
Julivert
Elaboració:
El
brou:
En
una olla fonda antiadherent amb una mica d’oli coure lleugerament les cues
d’escamarlà i les de gamba.
Traiem
i reservem.
En
la mateixa olla incorporem els caps dels escamarlans i els de les gambes
tallats a trossets petits i ho deixem enrossir. Salpebrem.
Flamegem amb la copa de brandi.
En
el vas batedor posem els tomàquets tallats a daus, el vi blanc, vuit alls
pelats, la meitat del julivert i ho triturem ben fi.
Afegim
el resultat a l’olla juntament amb dos litres d’aigua i ho deixem coure uns
vint minuts.
Colem
i reservem.
El
Plat:
Fem
bullir les patates senceres i amb pell amb aigua i sal durant set minuts, les
refredem i les pelem.
En
un cassó amb un rajolí d’aigua fem obrir les cloïsses i els musclos. Colem i
reservem ambdues coses.
Picolem
la ceba i el porro i ho posem a ofegar en una cassola amb un rajolí d’oli. Quan
comenci a canviar de color incorporem el pebrot verd tallat ben menut i les
potes i aletes del calamar. Sofregir-ho a foc lent durant quinze minuts.
Tallem
les patates a rodelles i les posem per
damunt del sofregit, cobrim amb el brou i ho deixem fent la xup-xup uns quinze
minuts per acabar de coure les patates.
Fem
una picada amb un all, les ametlles, les
avellanes, els pinyons, el vermut, el pebre vermell, el safrà, sal, julivert i
una mica de brou.
Incorporem
el rap prèviament salpebrat i la picada i ho deixem coure deu minuts més.
Col·loquem
el marisc per sobre, afegim el suc de les cloïsses, corregim de sal i pebre i
remenem amb molta cura per tal que no s’enganxi ni es trenquin les patates o el
rap.
Servir
calent acompanyat d’un bon pa artesà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada