dissabte, 19 de juliol del 2014

Suquet de rap i marisc




Ingredients per a quatre persones:

8 rodanxes de rap
12 cloïsses
12 musclos de roca
8 gambes
Les potes i aletes de 2 calamars
3 tomàquets madurs
9 alls
1 ceba
1 porro
2 patates
1/2 pebrot verd
50 grams d’ametlles torrades
20 grams d’avellanes
1 cullerada de pinyons
1 copa de brandi
1 vas de vi blanc sec
1 ampolla individual de vermut blanc
1 cullera petita de pebre vermell
Uns brins de safrà
Pebre negre
Sal
Oli d’oliva
Julivert

Elaboració:

El brou:
En una olla fonda antiadherent amb una mica d’oli coure lleugerament les cues d’escamarlà i les de gamba.
Traiem i reservem.
En la mateixa olla incorporem els caps dels escamarlans i els de les gambes tallats a trossets petits i ho deixem enrossir. Salpebrem.
Flamegem  amb la copa de brandi.
En el vas batedor posem els tomàquets tallats a daus, el vi blanc, vuit alls pelats, la meitat del julivert i ho triturem ben fi.
Afegim el resultat a l’olla juntament amb dos litres d’aigua i ho deixem coure uns vint minuts.
Colem i reservem.

El Plat:

Fem bullir les patates senceres i amb pell amb aigua i sal durant set minuts, les refredem i les pelem.
En un cassó amb un rajolí d’aigua fem obrir les cloïsses i els musclos. Colem i reservem ambdues coses.
Picolem la ceba i el porro i ho posem a ofegar en una cassola amb un rajolí d’oli. Quan comenci a canviar de color incorporem el pebrot verd tallat ben menut i les potes i aletes del calamar. Sofregir-ho a foc lent durant quinze minuts.
Tallem les patates a rodelles  i les posem per damunt del sofregit, cobrim amb el brou i ho deixem fent la xup-xup uns quinze minuts per acabar de coure les patates.
Fem una picada  amb un all, les ametlles, les avellanes, els pinyons, el vermut, el pebre vermell, el safrà, sal, julivert i una mica de brou.
Incorporem el rap prèviament salpebrat i la picada i ho deixem coure deu minuts més.
Col·loquem el marisc per sobre, afegim el suc de les cloïsses, corregim de sal i pebre i remenem amb molta cura per tal que no s’enganxi ni es trenquin les patates o el rap.

Servir calent acompanyat d’un bon pa artesà.
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada