dimarts, 22 de juliol del 2014

Tocinets del cel



Ingredients:

6 rovells d’ou
150 grams de sucre
3 cullerades grans d’aigua

Acompanyament: Salsa de gerds

100 grams de gerds
8 cullerades de sucre
1 copeta de vi ranci
6 fulles de menta
100 ml de nata per cuinar


Elaboració:

Barrejar l’aigua amb el sucre. Posar-ho al foc i retirar quan comenci a bullir. Untar els motlles. Deixar refredar una estona.
Batre els rovells sense que facin escuma.
Afegir l’almívar a poc a poc i barrejar bé.
Abocar-ho en els motlles.
Coure al vapor durant 15 minuts si els motlles són petits (tipus pastisseria i si són més grans augmentar el temps). Posar una reixeta en una olla amb un dit d’aigua, i els motlles damunt la reixeta. Posar un drap de cuina net entre l’olla i la tapa per tal que absorbeixi el vapor d’aigua i no caigui sobre els tocinets.
Deixar refredar i passar la punta del ganivet pel voltant per desemmotllar.

Salsa:

Posem un cassó al foc amb els gerds, el sucre, la menta tallada i el vi ranci.
Deixem coure fins que els gerds es desfacin i comenci a caramel·litzar.
Afegim la crema de llet i anem remenant per tal d’integrar tots els components i reduir-ho al nostre gust.
Passar per un colador fi i refredar-ho a la nevera fins el moment de sevir.

Si ens sobrés salsa, la podem utilitzar per barrejar-la amb iogurt.












1 comentari:

  1. Més bons que els de les pastisseries!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Bego

    ResponElimina