Ingredients:
6
rovells d’ou
150
grams de sucre
3
cullerades grans d’aigua
Acompanyament:
Salsa de gerds
100
grams de gerds
8
cullerades de sucre
1
copeta de vi ranci
6
fulles de menta
100
ml de nata per cuinar
Elaboració:
Barrejar
l’aigua amb el sucre. Posar-ho al foc i retirar quan comenci a bullir. Untar
els motlles. Deixar refredar una estona.
Batre
els rovells sense que facin escuma.
Afegir
l’almívar a poc a poc i barrejar bé.
Abocar-ho
en els motlles.
Coure
al vapor durant 15 minuts si els motlles són petits (tipus pastisseria i si són
més grans augmentar el temps). Posar una reixeta en una olla amb un dit
d’aigua, i els motlles damunt la reixeta. Posar un drap de cuina net entre
l’olla i la tapa per tal que absorbeixi el vapor d’aigua i no caigui sobre els
tocinets.
Deixar
refredar i passar la punta del ganivet pel voltant per desemmotllar.
Salsa:
Posem
un cassó al foc amb els gerds, el sucre, la menta tallada i el vi ranci.
Deixem
coure fins que els gerds es desfacin i comenci a caramel·litzar.
Afegim
la crema de llet i anem remenant per tal d’integrar tots els components i
reduir-ho al nostre gust.
Passar
per un colador fi i refredar-ho a la nevera fins el moment de sevir.
Si
ens sobrés salsa, la podem utilitzar per barrejar-la amb iogurt.
Més bons que els de les pastisseries!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaBego