dijous, 29 de setembre del 2016

Soufle de brandada




Ingredients per a quatre persones:

500 grams de bacallà remullat sense pell ni espines
2 grans d’all
2 ous
200 mil·lilitres de nata de cuinar
150 mil·lilitres d’oli d’oliva
600 grams de patates
Pa ratllat
Pebre vermell dolç
Farigola
Llorer
Julivert

Elaboració:

Posem en un recipient amb aigua el bacallà i dues fulles de llorer, i ho coem sense que arribi a bullir. Reservem
En una olla amb aigua posem a coure les patates tallades a daus.
Posem a confitar els alls pelats en l’oli fins que siguin un pèl rossos i deixem refredar l’oli.
Escalfem la crema de llet sense que arribi a bullir.
Colem el bacallà i amb els alls confitats ho posem en un bol i amb el braç batedor ho triturem ben fi.
Anem afegint miques de nata i d’oli i amb les baretes muntem una crema fina. Separem les clares del rovell i posem aquest en la crema de bacallà, seguim remenant i incorporem el julivert picolat.
Muntem les calares a punt de neu fort.
Fem un puré amb les patates i l’afegim a la crema de bacallà i la clara muntada tot remenant amb un cura perquè no perdi volum. Empolsem amb una mica de pebre vermell i un pessic de farigola i corregim de sal si cal.
Omplim els recipients que utilitzarem per servir, escampem per sobre el pa ratllat i gratinem a 200 graus.

S’ha de servir calent.


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada