dijous, 15 de setembre del 2016

Llom a la gallega




Ingredients per a quatre o cinc persones:

1000 grams de llom de porc
800 grams de patates
1 bròquil petit
2 gots de vi blanc sec
1 got de brandi
1 got d’aigua
1 cullerada de pebre vermell picant
2 grans d’all
1 cullera de cafè d’orenga seca
1 ceba grossa
Llard
Oli
Pebre
Sal

Elaboració:

Barregem el vi, el brandi, l’aigua, el pebre vermell, els alls picolats i l’orenga. Salpebrem el llom i el posem en una safata fonda amb la barreja de líquids.
El deixem en adob tres dies a la nevera; l’anirem tombant per impregnar-lo de tots els costats.
En una cassola per anar al forn posarem dues cullerades de llard i quatre d’oli, escalfarem bé i daurarem el llom per tots costats per tal de segellar-lo i reservem.
Escalfem el forn a 180 graus.
En la mateixa cassola sofregim la ceba tallada a daus i quan sigui tova afegim el llom i una part del líquid de l’adob, prèviament colat, i ho posem al forn.
Deixarem coure 40 minuts, l’anirem tombant i regant amb el suc.
Un cop cuit retirem de la cassola. Passem pel colador xinés el suc i la ceba i ho posem a reduir al foc amb un cassó .

Tallem el llom en rodanxes ben fines i l’acompanyem amb un puré de patata amb bròquil, i ho reguem amb la salsa.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada