Ingredients
per a quatre o cinc persones:
1000
grams de llom de porc
800
grams de patates
1
bròquil petit
2
gots de vi blanc sec
1
got de brandi
1
got d’aigua
1
cullerada de pebre vermell picant
2
grans d’all
1
cullera de cafè d’orenga seca
1
ceba grossa
Llard
Oli
Pebre
Sal
Elaboració:
Barregem
el vi, el brandi, l’aigua, el pebre vermell, els alls picolats i l’orenga.
Salpebrem el llom i el posem en una safata fonda amb la barreja de líquids.
El
deixem en adob tres dies a la nevera; l’anirem tombant per impregnar-lo de tots
els costats.
En
una cassola per anar al forn posarem dues cullerades de llard i quatre d’oli,
escalfarem bé i daurarem el llom per tots costats per tal de segellar-lo i
reservem.
Escalfem
el forn a 180 graus.
En
la mateixa cassola sofregim la ceba tallada a daus i quan sigui tova afegim el
llom i una part del líquid de l’adob, prèviament colat, i ho posem al forn.
Deixarem
coure 40 minuts, l’anirem tombant i regant amb el suc.
Un
cop cuit retirem de la cassola. Passem pel colador xinés el suc i la ceba i ho
posem a reduir al foc amb un cassó .
Tallem
el llom en rodanxes ben fines i l’acompanyem amb un puré de patata amb bròquil,
i ho reguem amb la salsa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada