dijous, 12 de novembre del 2015

Strudel de poma




Ingredients per a quatre persones:

1 làmina de pasta de full refrigerada
2 pomes golden
100 grams de coco ratllat
8 galetes Maria
1 llimona
1 ou
100 grams de confitura de cabell d’àngel
5 cullerades de sucre
1 cullerada de sucre glaç

Elaboració:

Ratllem la pell de llimona i reservem.
Escorrem la llimona i reservem.
Pelem les pomes, els traiem el cor i les tallem a daus d’uns dos centímetres; els posem en un bol juntament amb el sucre i el suc de la llimona (ho deixem marinar una mitja hora i ho anem remenanT.
Batem l’ou i reservem.
Deixem la mantega a temperatura ambient,.
Picolem les galetes ben menudes.
Estirem la massa en una superfície enfarinada, la pintem amb la mantega i per damunt escampem els trossos de galeta, el coco ratllat, procurant que quedi tot ben repartit.
Posem els daus de poma en un colador per treure el suc  de marinar.
En un extrem de la massa fem un cordó amb la confitura de cabell d’àngel i els daus de poma a sobre.
Enrotllem  la massa amb cura, la tanquem dels extrems , pintem amb l’ou batut i la col·loquem en una safata de forn untada amb oli o mantega.
Escampem uns pinyons per sobre i ho posem al forn prèviament escalfat a 160 graus durant uns seixanta minuts. No s’ha de torrar en excés.
Traiem del forn, deixem refredar i empolsem amb el sucre glaç.

És pot servir amb nata o amb unes boles de gelat.











4 comentaris: