dijous, 19 de novembre del 2015

Risotto blanc amb llagostins




Ingredients per a quatre persones:

300 grams d’arròs “arbori”
300 grams de llagostins cuits
30 grams de mantega
1 porro gros
1 gra d’all
1 copeta de “Martini” blanc
Formatge parmesà ratllat
Brou de verdures
Oli
Sal
Pebre
Alfàbrega

Per el brou:
1 porro
1 pastanaga
1 ceba
1 tomàquet madur
1 fulla d’api
Julivert

Elaboració:

En una olla amb un litre i mig d’aigua posem les verdures per fer el brou, deixem bullir una mitja hora i reservem calent.
En una cassola amb un raig d’oli posem el porro i l’all picoltas ben menut.
Deixem coure lentament fins que sigui transparent, aboquem el Martini i deixem evaporar l’alcohol, afegim l’arròs i quan agafi un color perlat afegim de mica en mica el brou. Remenem sovint i si cal afegim brou. El resultat ha de ser un arròs ben melós.
Quan faltin cinc minuts per acabar hi posem el dau de mantega, remenem i a un minut del final afegim el parmesà i l’alfàbrega, ho barregem i posem al damunt les cues de llagostí perquè s’escalfin.
En una paella amb un raig d’oli, sal i pebre saltegem els tomàquets “Xerri” i els afegim a la cassola.

















1 comentari: