dijous, 24 de setembre del 2015

Sopa de rossinyols




Ingredients per a sis persones:

300 grams de rossinyols
4 cebes mitjanes
1 porro
4 cullerades de tomàquet triturat
60 grams de pernil ibèric
2 ous
4 alls
1 cullerada de sucre
1 copa de vi ranci
Pa sec
Julivert
Sal
Pebre

Elaboració:

Netegem bé els bolets, els tallem ben menuts i els posem a saltejar en una paella amb una mica d’oli a foc viu, salpebrem i passats cinc minuts aboquem el vi ranci, deixem evaporar l’alcohol i retirem del foc. Reservem.
Tallem la ceba en juliana, el porro a rodanxes i l’all a làmines i ho posem a suar en una olla amb una mica d’oli fins que tot quedi transparent, afegim el tomàquet i el pernil tallat a daus petits i ho deixem fer durant deu minuts.
Posem aigua a l’olla fins a cobrir i ho deixem bullir fins que tot sigui cuit i tou, ho triturem amb la batedora elèctrica per a aconseguir una textura ben fina, afegim la resta de l’aigua. Quan arrenqui el bull afegim el pa a daus i ho deixem estovar. La quantitat de pa dependrà de com d’espès ho vulguem
Desfem el pa amb la batedora de varetes manual, afegim els ous i continuem baten per integrar-ho bé.
Afegim els bolets reservats i posem el julivert picolat. Ho deixem bullir uns vint minuts sense deixar de remenar per evitar que s’agafi al fons de l’olla.

Si cal corregim de sal i pebre.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada