dimecres, 9 de setembre del 2015

Popets a la marinera




Ingredients per a quatre persones:

1 quilo de popets petits
2 cebes tendres
1 pebrot verd italià
250 grams de tomàquet triturat
3 grans d’all
100 mil·lilitres de brandi
50 mil·lilitres de vi ranci
2 xilis
10 filets d’anxova
1 fulla de llorer
Oli
Sal                       
Pebre

Elaboració:

Netegem bé els popets traient sobre tot l’ungla de la boca central, i els deixem en un colador lleugerament salpebrats.
Picolem les cebes i les posem a coure en una cassola amb un rajolí d’oli a foc lent.
Quan sigui ben tova afegim els popets i deixem fer a foc suau.
Afegim el pebrot tallat ben petit i deixem que s’estovi una mica.
Aboquem el brandi, el vi ranci, el tomàquet triturat, l’all i el julivert ben menuts, el llorer i els xilis.
Posem els filets d’anxova al morter i en fem una pasta. Ho afegim a la cassola.
Fem coure uns deu minuts, perquè es concentri.
Afegim aigua fins gairebé cobrir i ho deixem fent la xup-xup a foc mitjà uns trenta minuts.

Tastem de sal i pebre i comprovem el punt de cocció, han de quedar ben tous i la salsa espesa per sucar-hi pa.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada