Ingredients
per a quatre persones:
1 quilo de popets petits
2 cebes tendres
1 pebrot verd italià
250 grams de tomàquet triturat
3 grans d’all
100 mil·lilitres de brandi
50 mil·lilitres de vi ranci
2 xilis
10 filets d’anxova
1 fulla de llorer
Oli
Sal
Pebre
Elaboració:
Netegem bé els popets traient
sobre tot l’ungla de la boca central, i els deixem en un colador lleugerament
salpebrats.
Picolem les cebes i les posem a
coure en una cassola amb un rajolí d’oli a foc lent.
Quan sigui ben tova afegim els
popets i deixem fer a foc suau.
Afegim el pebrot tallat ben
petit i deixem que s’estovi una mica.
Aboquem el brandi, el vi ranci,
el tomàquet triturat, l’all i el julivert ben menuts, el llorer i els xilis.
Posem els filets d’anxova al morter
i en fem una pasta. Ho afegim a la cassola.
Fem coure uns deu minuts,
perquè es concentri.
Afegim aigua fins gairebé
cobrir i ho deixem fent la xup-xup a foc mitjà uns trenta minuts.
Tastem de sal i pebre i
comprovem el punt de cocció, han de quedar ben tous i la salsa espesa per
sucar-hi pa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada