dijous, 17 de setembre del 2015

Bacallà al "ajoarriero"




Ingredients per a quatre persones:

500 grams de bacallà dessalat
500 grams de patates
200 grams de tomàquet triturat
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
6 grans d’all
1 ceba grossa
1 fulla de llorer
1 cullerada de sucre
1 cullera petita de pebre vermell
Bitxos al gust
Oli
Sal
Pebre
Julivert

Elaboració:

En una cassola de terrissa amb una mica d’oli posem els alls laminats i els deixem daurar una mica, afegim el bacallà dessalat tallat a daus sense pell ni espines, els bitxos i la fulla de llorer i ho deixem coure uns vuit minuts procurant que no s’enganxi i reservem.
En una paella posem una mica d’oli i la ceba tallada ben petita i ho deixem fer a foc lent fins que comença a agafar color, afegim el pebrot verd i el vermell tallats a daus petits i sofregim uns deu minuts, aboquem el tomàquet, el pebre vermell i el sucre i ho deixem concentrar  entre deu i quinze minuts.
Pelem les patates, les tallem a daus d’uns 2x2cm i ho incorporem a la cassola juntament amb el sofregit, cobrim d’aigua i ho deixem fer la xup-xup fins que les patates siguin cuites.
S’ha de vigilar la cassola, ja que tendència a enganxar-se a mesura que el suc va espessint.

Afegim el julivert i ho deixem un minut més.

















2 comentaris:

  1. Hola Pere, tinc bacallà per dessalar al congelador i estic cansada de fer-lo sempre a la llauna. La setmana que ve provaré de seguir la teva recepta a veure si em queda tan bé com tu. Desitja'm sort!
    8El comentari el signa Tiare que és el meu pseudònim. Sóc l'Araceli.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit Araceli,
      Et desitjo tota la sort del món! Però estic segur que et sortirà molt bé.
      Moltes gràcies per seguir-me i pels teus comentaris...tot plegat m'anima a continuar amb el bloc.
      Fins aviat!

      Elimina