dijous, 20 d’agost del 2015

Panna Cotta




Ingredients per a quatre persones:

250 mil·lilitres crema de llet per cuinar
250 mil·lilitres de crema de llet espessa
200 mil·lilitres de cafè fort
80 grams de sucre
8 fulls de gelatina neutre
1 canó de canyella
Per la salsa:
100 grams de sucre
1 cullerada d’aigua
1 cafè fort (80-100 mil·lilitres)

Elaboració:

Posem les fulles de gelatina a remullar en aigua freda (entre 7 i 10 minuts)
Aboquem la crema de llet en un cassó i fem arrencar el bull.
Afegim el cafè, el sucre i el canó de canyella i ho deixem coure tot remenant contínuament  fins que el sucre sigui ben dissolt (uns cinc minuts).
Apartem del foc i deixem atemperar una mica, retirem el canó i tastem, si cal corregim de sucre.
Escorrem bé l’aigua de la gelatina i l’afegim al cassó tot remenant fins que quedi ben integrada i sense grumolls.
Omplirem els motlles i ho deixarem reposar a la nevera entre 6 i 8 hores com a mínim.
La salsa:
Fer-la una mica abans d’emplatar.
En un pot posem el sucre i la cullerada d’aigua i ho posem al foc per fer un caramel.
Quan comença a agafar color daurat introduïm el cafè de mica en mica, remenant per integrar-ho.
Cal fer aquesta operació amb molta cura, ja que el sucre fos agafa moltes calories i podria esquitxar-nos.
Retirem del foc i ho deixem refredar una mica.
Desmotllem i emplatem, posem per sobre unes cullerades de caramel i acompanyem amb nata muntada o unes boles de gelat.

També és pot fer en un únic motlle i tallar-lo en porcions a l’hora de servir.











1 comentari:

  1. Dono fe que estava per sucar-hi tota una barra de pa ;)
    Bego

    ResponElimina