Ingredients
per a quatre persones:
250
mil·lilitres crema de llet per cuinar
250
mil·lilitres de crema de llet espessa
200
mil·lilitres de cafè fort
80
grams de sucre
8
fulls de gelatina neutre
1
canó de canyella
Per
la salsa:
100
grams de sucre
1
cullerada d’aigua
1
cafè fort (80-100 mil·lilitres)
Elaboració:
Posem
les fulles de gelatina a remullar en aigua freda (entre 7 i 10 minuts)
Aboquem
la crema de llet en un cassó i fem arrencar el bull.
Afegim
el cafè, el sucre i el canó de canyella i ho deixem coure tot remenant
contínuament fins que el sucre sigui ben
dissolt (uns cinc minuts).
Apartem
del foc i deixem atemperar una mica, retirem el canó i tastem, si cal corregim
de sucre.
Escorrem
bé l’aigua de la gelatina i l’afegim al cassó tot remenant fins que quedi ben
integrada i sense grumolls.
Omplirem
els motlles i ho deixarem reposar a la nevera entre 6 i 8 hores com a mínim.
La
salsa:
Fer-la
una mica abans d’emplatar.
En
un pot posem el sucre i la cullerada d’aigua i ho posem al foc per fer un
caramel.
Quan
comença a agafar color daurat introduïm el cafè de mica en mica, remenant per
integrar-ho.
Cal
fer aquesta operació amb molta cura, ja que el sucre fos agafa moltes calories
i podria esquitxar-nos.
Retirem
del foc i ho deixem refredar una mica.
Desmotllem
i emplatem, posem per sobre unes cullerades de caramel i acompanyem amb nata
muntada o unes boles de gelat.
També
és pot fer en un únic motlle i tallar-lo en porcions a l’hora de servir.
Dono fe que estava per sucar-hi tota una barra de pa ;)
ResponEliminaBego