dijous, 27 d’agost del 2015

Braó amb "Rôti"





Ingredients per a quatre persones:

2 braons de porc
100 grams de tacs  de pernil
2 cebes
2 pastanagues
2 tomàquets madurs
1 cabeça d’alls
1 got de brandi
1 got petit de vi ranci
2 cullerades de llard
2 cullerades d’oli
1 fulla de llorer
Farigola
Sal
Pebre

Per el “Rôti”

2 patates grosses
1 ceba
50 grams de formatge ratllat (Emmental o Gruyère)
Sal
Pebre
Julivert

Elaboració:

En una safata fonda o cassola que pugui anar al forn coloquem els braons salpebrats, el llard, l’oli, la ceba i la pastanaga a trossos, la cabeça d’alls sencera, el pernil, el llorer, el brandi i un got d’aigua. Ho tapem bé amb paper d’alumini i ho posem al forn preescalfat a 180 graus una hora.
Destapem i ho reguem amb el vi ranci i ho tornem al forn a 150 graus per acabar la cocció ( si es reseca afegir petits rajolins d’aigua) fins que agafi un bonic color daurat.
Traiem el llorer, els alls i el pernil.
Les verdures les passem pel passapurés, retirem l’excés de grasa. Si queda clar es pot espessir amb “Maizena” dissolta amb aigua. Reservem fins l’hora d’emplatar.
Acompanyament:
Posem un cassó amb aigua i sal al foc i quan arrenqui el bull s’hi posen les patates amb pell uns deu o dotze minuts.
Les refredem i pelem i les passem  per un ratllador de forat gros.
Ratllem la ceba crua.
Ajuntem les patates, la ceba i el formatge en un bol i remenem, salpebrem i afegim el julivert picat.
Amb les mans fem unes “hamburgueses” gruixudes i les enrossim  banda i banda en una paella amb un fil d’oli ben calent uns tres minuts per banda.
Al tombar-les s’ha de vigilar ja que tenen tendència a enganxar-se, millor ajudar-se amb una espàtula.

Emplatar la carn amb la salsa.























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada