dimecres, 8 d’abril del 2015

Crema de carxofes




Ingredients per a quatre persones:

6 carxofes
1 porro
150 grams de xampinyons
50 grams de mantega
200 mil·lilitres de crema de llet
1 cullerada de sucre
Llet
Sal
Pebre
Nou moscada
Oli
Suc de mitja llimona

Elaboració:

Netegem les carxofes deixant només els cors i els tallem a rodelles.
Tallem el porro a rodanxes i els xampinyons, un cop nets, a octaus i reservem.
En una paella fonda o en una cassola posem la mantega juntament amb un rajoli d’oli i les carxofes a foc moderat.
Passats uns deu minuts incorporem els xampinyons, el porro, el suc de llimona, una mica de sal i el sucre i ho deixem fer a foc suau i tapat.
Afegim aigua just per cobrir i deixem fer el xup-xup fins que sigui ben tou.
Triturem amb l’ajuda del braç elèctric i anem afegint llet fins a obtenir la textura desitjada.
Ho tornem a posar al foc, incorporant el pebre mòlt, un polsim de nou moscada i la crema de llet.
Escalfem sense deixar que bulli, tot remenant perquè no s’enganxi i si cal corregim de sal.

Podem servir amb pa fregit o amb encenalls de pernil ibèric.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada