Ingredients
per a quatre persones:
6
carxofes
1
porro
150
grams de xampinyons
50
grams de mantega
200
mil·lilitres de crema de llet
1
cullerada de sucre
Llet
Sal
Pebre
Nou
moscada
Oli
Suc
de mitja llimona
Elaboració:
Netegem
les carxofes deixant només els cors i els tallem a rodelles.
Tallem
el porro a rodanxes i els xampinyons, un cop nets, a octaus i reservem.
En
una paella fonda o en una cassola posem la mantega juntament amb un rajoli
d’oli i les carxofes a foc moderat.
Passats
uns deu minuts incorporem els xampinyons, el porro, el suc de llimona, una mica
de sal i el sucre i ho deixem fer a foc suau i tapat.
Afegim
aigua just per cobrir i deixem fer el xup-xup fins que sigui ben tou.
Triturem
amb l’ajuda del braç elèctric i anem afegint llet fins a obtenir la textura
desitjada.
Ho
tornem a posar al foc, incorporant el pebre mòlt, un polsim de nou moscada i la
crema de llet.
Escalfem
sense deixar que bulli, tot remenant perquè no s’enganxi i si cal corregim de
sal.
Podem
servir amb pa fregit o amb encenalls de pernil ibèric.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada