dijous, 6 de novembre del 2014

Mandonguilles a la jardinera




Ingredients per a quatre persones:

350 grams de carn de porc trinxada
1 ou
2 grans d’all
2 cullerades de pa ratllat
1 raig de llet
Julivert
Sal
Pebre
Oli
Farina

Ingredients salsa:

350 grams de tomàquet triturat
300 grams de pèsols congelats extra fins
1 ceba
1 porro
1 pastanaga
1 pebrot verd
1 copa de brandi
1 gra d’all
pebre

Elaboració:

En un bol posem la carn picada, l’ou, la sal, el pebre, el pa ratllat, la llet, l’all i el julivert picats molt petit. I ho barregem tot a fi d’aconseguir una massa homogènia.
Posem al foc una cassola amb oli abundant. Escalfem i fem unes boletes, les passem per farina , fregim i reservem.
Retirem l’excés d’oli de la cassola i comencem el sofregit amb la ceba, el porro i l’all tallat tot ben petit.
Quan comença a agafar color incorporem la pastanaga i el pebrot tallats menuts. Quan estigui cuit afegim el brandi i ho deixem a foc lent quinze minuts.
En un pot amb aigua bullim els pèsols; Escorrem i reservem.
Passats els quinze minuts afegim les mandonguilles i cobrim d’aigua; Ho deixem fent la xup-xup a foc lent uns quinze minuts.
Cinc minuts abans d’acabar incorporem els pèsols i una mica de julivert picat. Corregim de sal i pebre.
Es pot acompanyar amb un puré de patates casolà.

Aquest plat és millor el dia següent.










2 comentaris:

  1. Acabo de veure la foto i tinc les glandules salivars a rebentar! Mitx

    ResponElimina
  2. M'encanta el teu comentari!!!
    Gràcies Mitx

    ResponElimina