dijous, 7 d’agost del 2014

Fideuada




Ingredients per a quatre persones:

250 grams de fideus del núm. 2
2 sípies mitjanes
1 pebrot verd
1 grapat de rossellones
12 musclos
8 cues de gamba
1 litre de brou de marisc
1 pessic de safrà
½ copa de brandi
2 grans d’all
julivert
Sal
Oli
Pebre

Elaboració:

En una paella sense oli enrossim els fideus i reservem.
En una cassola amb oli posem a coure la sípia un cop neta i tallada a daus, quan agafi una mica de color incorporem el pebrot a daus, l’all i el julivert picats i remenem durant 3 o 4 minuts. Afegim el brandi, el safrà i les rossellones i ho deixem fer durant cinc minuts, hi posem els fideus i cobrim amb el brou.
Obrim els musclos al vapor, reservem la clova plena i el suc el posem a la cassola.
Si cal afegir brou per tal que no quedi massa sec. Corregir de sal i pebre.
Quan faltin cinc minuts per acabar, posem les cues de gamba i acabar-ho al forn preescalfat a 200 graus.
Decorem amb els musclos, deixem reposar cinc minuts i servim.
Ho podem acompanyar amb un allioli suau.

El brou:

En una olla incorporem els caps dels escamarlans (que haurem guardat algun dia) i els de les gambes tallats a trossets petits i ho deixem enrossir. Salpebrem.
Flamegem  amb la copa de brandi.
En el vas batedor posem els tomàquets tallats a daus, el vi blanc, vuit alls pelats, la meitat del julivert i ho triturem ben fi.
Afegim el resultat a l’olla juntament amb dos litres d’aigua i ho deixem coure uns vint minuts.

Colem i reservem.


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada