Ingredients
per a quatre persones:
250
grams de fideus del núm. 2
2
sípies mitjanes
1
pebrot verd
1
grapat de rossellones
12
musclos
8
cues de gamba
1
litre de brou de marisc
1
pessic de safrà
½
copa de brandi
2
grans d’all
julivert
Sal
Oli
Pebre
Elaboració:
En
una paella sense oli enrossim els fideus i reservem.
En
una cassola amb oli posem a coure la sípia un cop neta i tallada a daus, quan
agafi una mica de color incorporem el pebrot a daus, l’all i el julivert picats
i remenem durant 3 o 4 minuts. Afegim el brandi, el safrà i les rossellones i
ho deixem fer durant cinc minuts, hi posem els fideus i cobrim amb el brou.
Obrim
els musclos al vapor, reservem la clova plena i el suc el posem a la cassola.
Si
cal afegir brou per tal que no quedi massa sec. Corregir de sal i pebre.
Quan
faltin cinc minuts per acabar, posem les cues de gamba i acabar-ho al forn
preescalfat a 200 graus.
Decorem
amb els musclos, deixem reposar cinc minuts i servim.
Ho
podem acompanyar amb un allioli suau.
El
brou:
En
una olla incorporem els caps dels escamarlans (que haurem guardat algun dia) i
els de les gambes tallats a trossets petits i ho deixem enrossir. Salpebrem.
Flamegem amb la copa de brandi.
En
el vas batedor posem els tomàquets tallats a daus, el vi blanc, vuit alls
pelats, la meitat del julivert i ho triturem ben fi.
Afegim
el resultat a l’olla juntament amb dos litres d’aigua i ho deixem coure uns
vint minuts.
Colem
i reservem.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada