Ingredients
per a quatre persones:
400
grams de calamarsó
16
cloïsses grosses
2
cebes tendres
1
pebrot verd
2
grans d’all
100
grams de pèsols extra fins congelats
1
vas de vi blanc
1
cullera petita de sucre
1
cullera petita de pebre vermell dolç
1
xili
Julivert
Oli
Sal
Pebre
negre molt
240
grams d’arròs “Basmati”
Elaboració:
Netegem
els calamarsons però no traiem la pell, ja que donarà color i consistència a la
salsa.
Tallem
la ceba a daus petits, l’all a rodelles i el pebrot ben petit.
En
una cassola amb un raig d’oli a foc lent posem la ceba i l’all fins que comenci
a agafar color. Afegim el pebrot i part del julivert picat i ho deixem fer uns
cinc minuts; A continuació afegim els calamarsons, el vi, el xili, un polsim de
pebre i ho deixem coure uns vint minuts.
Incorporem
els pèsols, el sucre, el pebre vermell i una mica d’aigua. Quan arrenqui el
bull hi posem les cloïsses i ho deixem fent la xup-xup fins que la salsa
comenci a espessir.
Si
veiem que el suc té poca consistència incorporem un vas petit d’aigua on hi
haurem dissolt una cullera petita de “maizena”.
Posem
a coure l’arròs en un cassó amb un raig d’oli, una fulla petita de llorer, un
all picat molt fi i dues cullerades de sal.
Colem
i rentem sota l’aixeta i ho deixem escórrer.
Servim els calamarsons
acompanyats de l’arròs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada