dissabte, 16 d’agost del 2014

Calamarsons amb cloïsses




Ingredients per a quatre persones:

400 grams de calamarsó
16 cloïsses grosses
2 cebes tendres
1 pebrot verd
2 grans d’all
100 grams de pèsols extra fins congelats
1 vas de vi blanc
1 cullera petita de sucre
1 cullera petita de pebre vermell dolç
1 xili
Julivert
Oli
Sal
Pebre negre molt
240 grams d’arròs “Basmati”

Elaboració:

Netegem els calamarsons però no traiem la pell, ja que donarà color i consistència a la salsa.
Tallem la ceba a daus petits, l’all a rodelles i el pebrot ben petit.
En una cassola amb un raig d’oli a foc lent posem la ceba i l’all fins que comenci a agafar color. Afegim el pebrot i part del julivert picat i ho deixem fer uns cinc minuts; A continuació afegim els calamarsons, el vi, el xili, un polsim de pebre i ho deixem coure uns vint minuts.
Incorporem els pèsols, el sucre, el pebre vermell i una mica d’aigua. Quan arrenqui el bull hi posem les cloïsses i ho deixem fent la xup-xup fins que la salsa comenci a espessir.
Si veiem que el suc té poca consistència incorporem un vas petit d’aigua on hi haurem dissolt una cullera petita de “maizena”.
Posem a coure l’arròs en un cassó amb un raig d’oli, una fulla petita de llorer, un all picat molt fi i dues cullerades de sal.
Colem i rentem sota l’aixeta i ho deixem escórrer.
Servim els calamarsons acompanyats de l’arròs.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada