dijous, 14 de juliol del 2016

Musclos a l'estil mediterrani




Ingredients per a quatre persones:

1500 grams de musclos de roca
1 branca d’api
1 pastanaga
1 porro
1 got de vi blanc
1 fulla de llorer
Pebre
Sal
Pebre vermell
Per la salsa:
3 tomàquets madurs
1 ceba grossa
6 grans d’all
1 pebrot verd italià
1 got petit de brandi
Julivert
Porradell

Elaboració:

Picolem ben menut el porro, la pastanaga i l’api i el llorer i ho posem en una olla amb un fons d’oli, ho sofregim uns quatre minuts a foc suau.
Posem els musclos a l’olla i els reguem amb el vi blanc, afegim els pebres i una mica de sal, tapem i apugem el foc i deixem obrir els musclos.
Deixem refredar una mica i en una cassola de terrissa anem posant la part del musclo que té el tall, colem el suc i reservem.
En una paella amb un raig d’oli sofregim la ceba tallada ben menuda a foc suau entre deu i quinze minuts, afegim el pebrot i ratllem els tomàquets,  trinxem els alls, aboquem el brandi i deixem evaporar l’alcohol.
Quan el sofregit comença tenir densitat, ho reguem amb el brou que teníem reservat i bon grapat de julivert ben menut.
Deixem coure uns vint minuts. Si cal corregim de sal.

Posem el sofregit damunt del musclos i servim en la mateixa cassola. Escampem per sobre una mica de porradell picolat.


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada