dijous, 11 de febrer del 2016

Curry d'arròs fregit amb llagostins




Ingredients per a quatre persones:

300 grams d’arròs de gra llarg
300 grams de llagostins
100 grams de pèsols frescos
1 ceba
3 cebes tendres
4 grans d’all
3 xilis
2 cullerades de curry en pols
1 cullerada de salsa de soja
½ cullerada de sucre
1 pastanaga
1 cullera de cafè de gingebre ratllat
Oli

Elaboració:

Desgranem els pèsols, posem les tavelles en una olla amb dos litres d’aigua lleugerament salada i les deixem coure quinze minuts. Colem i reservem.
En un cassó petit coem els pèsols i la pastanaga, tallada a bastonets,  uns deu minuts.
Posem l’olla del brou al foc fins que comenci a bullir, rentem l’arròs sota l’aixeta en un colador de malla fina,  el posem a l’olla i deixem fer uns setze minuts, colem, rentem i reservem.
En una paella sofregim els caps dels llagostins amb una mica d’oli i dos alls, colem i reservem.
Tallem les cebes tendres en juliana i la ceba i l’all ben petit i ho posem a la paella on teníem els caps de llagostí, quan sigui transparent  afegim la ceba tendre i els bitxos i ho deixem coure a foc lent.

Afegim les cues de llagostí i deixem fer dos minuts, hi posem l’arròs, la pastanaga, els pèsols, el sucre, el curry, la soja, el gingebre i, si cal, corregim de sal i pebre.



















1 comentari: