Ingredients
per a sis o vuit persones:
6
porros
2
cebes tendres
1
carbassó petit
1
branca d’api
1
patata
2
ous
60
grams de mantega
1
grapat de porradell
250
mil·lilitres de nata de cuinar espessa
Pa
Oli
Sal
Pebre
Nou
moscada
Elaboració:
En
una olla fonem la mantega amb un raig d’oli.
Afegim
el porro a rodanxes, la ceba tallada a daus, l’api a trossets i el carbassó
pelat i a rodanxes.
Deixem
suar les verdures uns deu minuts, incorporem la patata a daus i ho deixem fer
cinc minuts més. Afegim aigua calenta fins a cobrir i una mica més i ho fem
bullir uns 20 minuts.
Quan
les patates estiguin toves traiem del foc i triturem amb el braç batedor.
Afegim
la crema de llet , els dos rovells d’ou, la nou moscada, la sal, el pebre i ho
continuem batent fins aconseguir una
crema ben fina.
Picolem
el porradell i l’incorporem a l’olla i
ho deixem refredar a la nevera entre sis i vuit hores, encara que millor fer-ho
un dia per l’altre.
Acompanyem amb daus de pa fregit i uns flocs de pernil
passat lleugerament per la paella.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada