dijous, 23 de juliol del 2015

Vichyssoise




Ingredients per a sis o vuit persones:

6 porros
2 cebes tendres
1 carbassó petit
1 branca d’api
1 patata
2 ous
60 grams de mantega
1 grapat de porradell
250 mil·lilitres de nata de cuinar espessa
Pa
Oli
Sal
Pebre
Nou moscada

Elaboració:

En una olla fonem la mantega amb un raig d’oli.
Afegim el porro a rodanxes, la ceba tallada a daus, l’api a trossets i el carbassó pelat i a rodanxes.
Deixem suar les verdures uns deu minuts, incorporem la patata a daus i ho deixem fer cinc minuts més. Afegim aigua calenta fins a cobrir i una mica més i ho fem bullir uns 20 minuts.
Quan les patates estiguin toves traiem del foc i triturem amb el braç batedor.
Afegim la crema de llet , els dos rovells d’ou, la nou moscada, la sal, el pebre i ho continuem batent fins aconseguir  una crema ben fina.
Picolem el porradell  i l’incorporem a l’olla i ho deixem refredar a la nevera entre sis i vuit hores, encara que millor fer-ho un dia per l’altre.

Acompanyem  amb daus de pa fregit i uns flocs de pernil passat lleugerament per la paella. 













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada