Ingredients
per a quatre persones:
4
sípies
600
grams de pèsols frescos desgranats
3
cebes tendres
2
tomàquets madurs
1
gra d’all
1
copa de brandi
4
fulles de menta
Julivert
Farina
Pebre
negre
Oli
Sucre
Elaboració:
Desgranem
els pèsols i reservem un grapat de tavelles.
Netegem
les sípies i les tallem a trossos de 2x2cm.
Piquem
la ceba.
Triturem
els tomàquets amb el braç elèctric.
Preparem
una picada amb l’all, el julivert, la menta i 1/2 cullerada de farina. Afegim
una mica d’aigua i reservem.
Posem
un cassó al foc amb aigua i una mica de sal i les tavelles que havíem reservat,
ho fem bullir durant quinze minuts, colem i reservem.
En
una cassola hi posem la sípia amb aigua, sense arribar a cobrir-la, afegim un
raig d’oli i mantenim a foc mig fins que gairebé s’hagi evaporat tot el suc.
Salpebrem lleugerament, aboquem el brandi i la ceba i ho deixem fer a foc lent
fins que comenci a rossejar.
Introduïm
el tomàquet i ho deixem confitar a foc suau uns quinze minuts.
Afegim
els pèsols, cobrim amb el brou de les tavelles i la picada.
Deixem
fer la xup-xup fins que els pèsols siguin cuits.
Corregir
de sal i pebre si cal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada