dijous, 14 de maig del 2015

Sípia estofada amb pèsols




Ingredients per a quatre persones:

4 sípies
600 grams de pèsols frescos desgranats
3 cebes tendres
2 tomàquets madurs
1 gra d’all
1 copa de brandi
4 fulles de menta
Julivert
Farina
Pebre negre
Oli
Sucre

Elaboració:

Desgranem els pèsols i reservem un grapat de tavelles.
Netegem les sípies i les tallem a trossos de 2x2cm.
Piquem la ceba.
Triturem els tomàquets amb el braç elèctric.
Preparem una picada amb l’all, el julivert, la menta i 1/2 cullerada de farina. Afegim una mica d’aigua i reservem.
Posem un cassó al foc amb aigua i una mica de sal i les tavelles que havíem reservat, ho fem bullir durant quinze minuts, colem i reservem.
En una cassola hi posem la sípia amb aigua, sense arribar a cobrir-la, afegim un raig d’oli i mantenim a foc mig fins que gairebé s’hagi evaporat tot el suc. Salpebrem lleugerament, aboquem el brandi i la ceba i ho deixem fer a foc lent fins que comenci a rossejar.
Introduïm el tomàquet i ho deixem confitar a foc suau uns quinze minuts.
Afegim els pèsols, cobrim amb el brou de les tavelles i la picada.
Deixem fer la xup-xup fins que els pèsols siguin cuits.

Corregir de sal i pebre si cal.


























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada