dijous, 25 d’agost del 2016

Mousse de verdures perfumat amb gambes




Ingredients per a quatre persones:

400 grams de carbassó
300 grams de pastanaga
250 mil·lilitres de nata de cuinar espessa
150 grams de cues de gamba
4 cebes de Figueres
4 ous
1 cullerada de Maizena
1 cullera petita de llevat en pols
Oli
Sal
Pebre blanc
Nou moscada

Elaboració:

Pelem les cues de gamba i salpebrem. Reservem a la nevera.
Tallem totes les verdures a quadrats petits.
En una paella amb una mica d’oli comencem a coure la ceba i quan sigui transparent afegim la pastanaga i deixem fer a foc suau fins que sigui tova, per últim afegim el carbassó i un got d’aigua i ho estofem fins que tot sigui ben cuit.
En un bol posem els ous, la crema de llet, la Maizena, el llevat, les gambes tallades petites, un polsim de nou moscada i ho batem amb el braç elèctric.
Colem les verdures i les incorporem al bol, seguim baten fins que quedi ben fi, corregim de sal i pebre.
Untem un motlle amb mantega, aboquem la crema i ho posem al forn preescalfat a 180 graus al bany Maria, tapem amb paper d’alumini per evitar que quedi torrat.
Passats 50 minuts destapem i comprovem amb una broqueta si està ben quallat.
Deixem refredar en el mateix bany Maria, desmotllem i reservem a la nevera fins el moment de servir.
Podem acompanyar amb una amanida de canonges i rúcula i també amb maionesa o salsa rosa.

És un entrant molt suau que al hivern es pot menjar tebi. 


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada