dijous, 26 de maig del 2016

Pollastre farcit




Ingredients per a vuit persones:

1 pollastre de pagès d’uns tres quilos
450 grams de botifarra ibèrica
150 grams de prunes confitades
50 grams de pinyons
200 mil·lilitres de brandi
3 cullerades de vi ranci
1 quilo de patates
Llard
Oli
Sal
Pebre
Julivert

Elaboració:

Posem les prunes a hidratar amb brandi la nit abans.
Preparem el farcit amb la botifarra sense pell, les prunes, els pinyons, el julivert picolat i el vi ranci.
Netegem bé el pollastre i el deixem sense cap ploma ni canó.
Introduïm el farcit i lliguem el pollastre.
En una safata fonda de forn posem un fons d’oli i el brandi de remullar les prunes, salpebrem el pollastre i posem el llard per fora i tapem amb paper de fornejar i després amb paper d’alumini procurant que la safata quedi ben segellada. Ho posem al forn preescalfat a 160 graus unes dues hores.
Destapem la safata per tal que es torri per fora i ho reguem sovint amb el seu propi suc i ho deixem una hora i mitja més aproximadament.
Pelem les patates, les tallem a daus regulars i les fregim fins que siguin ben rosses i reservem.

Uns moments abans de servir posem les patates en una paella amb sal i pebre i unes cullerades del suc del pollastre més concentrat, posem al foc i donem unes voltes per tal que agafin el gust del rostit.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada